SKOLEBRØD

Hei alle sammen! Håper dere har en fin helg. I disse skolestartstider tenkte jeg det kunne passe med en oppskrift på skolebrød.
Hvetedeig:
6 dl melk
150 g sukker
50 g gjær
1kg hvetemel
1ts salt
1egg
1ts kardemomme
150g romtemperert smør

1 egg til pensling
1 boks vaniljekrem 

Bland alt det tørre og egget i en miksebolle, og varm melken opp til ca 37 grader. Bruk heller for kald melk, da varm melk dreper gjæren. Bruk fersk gjær og smuldre den opp i det tørre. Slå over melka og sett mikseren på lav fart i tre minutter. Øk hastigheten til max i fem minutter. Tilsett det romtempererte smøret og bland på lav fart til alt er godt blandet inn. Hev i en time på et lunt sted. 

Del deigen i fire deler, som du former lett. Del hvert emne i fire deler igjen slik at du har 16 boller. Rull ut boller og sett de på to bakepapirkledde brett. Ha god plass mellom de. La de etterheve i en halv time under et håndkle. 

Pisk sammen et egg som du pensler et brett med. Bruk fingrene å lag en stor grop, som du fyller med vaniljekrem. Sett inn i varm ovn (200grader) ikke varmluft. Stekes i ca 12 til 15 minutter til de har fått en gyllen farge. Når det første brettet er ferdig, pensler du neste brett og fyller med vaniljekrem. Avkjøl skolebrødene på rist. 

Bland litt melisglasur og ha en skål med kokosmasse. Smør glasur på bollene og dypp dem ned i kokosen. Hvetedeigen kan godt brukes til boller, kringle, kanelsnurrer og andre hvetekaker. Håper det smaker!

Klem fra Karin

8 kommentarer

Tove `blogg verden

07.08.2011 kl.11:36

Ser nydelige ut!!! Takk for oppskrift :)Klem Tove

Vårt lille hjem

07.08.2011 kl.11:46

De så gode ut :-)Hege

lillesommerjenten

07.08.2011 kl.11:56

De så jo bare helt fantastisk gode ut! Får bake de til uken :)Ha en flott dag!

Myke minutter

07.08.2011 kl.14:10

Jeg elsker skolebrød, men er ikke så flink på å bake dem selv. Men kanskje jeg burde prøve med denne oppskriften :) De så ihvertfall veldig fristende ut! Ha en fortsatt fin søndag :)

Jannicke

07.08.2011 kl.14:37

snakk om perfekt bakverk!!! Søndagsklem :o)

vimza

07.08.2011 kl.15:36

å nam :) for nå ble ikke den "spiseforto" magen min veeeeldig sulten :P Tusen takk for oppskrifta, disse skal prøves så fort jeg kommer meg til en butikk så jeg får kjøpt meg vaniljekrem :) ha en finfin søndag:)klem Yvonne!

vimza

08.08.2011 kl.23:20

Prøvde de jeg:) eeeeelsk! måtte legge de ut på min blogg også:) Tusen takk for den gode oppskriften:) Yvonne!

Anonymous

15.10.2013 kl.00:35

The agent was also instructed to return your £650 deposit but buy to let insurance; solutionsthree.com.au, you have had to instruct bailiffs for this, which could be said to have complained about the state of the house.landlords insurance buy to let insurance - iwooks.com - web site

Skriv en ny kommentar

Villa von Krogh

Villa von Krogh

33, Asker

Villa von Krogh skrives av meg, Anine. Mammaen til Emma Sofie, Malla Marikken og hunden Copper, for å ikke glemme kona til Fredrik. 32 år og lidenskapelig opptatt av interiør og arkitettur. Jeg elsker det gamle og sjarmerende, det som glitrer og selvsagt en dose med de nye trendy tingene. Min stil kaller jeg "Shabby Glam", en miks av alt jeg elsker. Jobber som interiørkonsulent og blogger, mine kreative sanser får utløpt seg hver eneste dag og mye det av det vises her på min lille baby nr 4 Villa von Krogh. Velkommen skal du være! Håper jeg kan inspirere.

Kategorier

Arkiv

hits