OM Å IMPORTERE FRA KINA

God kveld alle sammen! :) Som dere vet så renner det over i innboksen på mailen min, og ofte dukker det opp spørsmål om Kina og import derfra. Nå er ikke jeg noen dreven frue på dette området, men skal gjøre et forsøk å forklare litt slik at dere kanskje lettere forstår hva som skal til for å importere ting derfra. 

Grunnen til at jeg får så mange spørsmål er fordi vi importerte mye forskjellig til huset vårt for 2 år siden. Vi reiste ned sammen med Pappa som er kjent der nede. Uten han hadde vi nok hatt vanskligheter for å finne frem. Han driver med import fra Kina, og er der ofte.

Kina er et enormt land, nærmere ca 9 596 000 km2 med en befolkning på ca 1,4 millarder. Dvs over 20% av verdens befolkning bor i Kina. Tallene er enorme, og det er også områdene. Det er ikke bare bare å dra ned dit i tro om at man kan finne alt man ønsker å handle inn til det nye huset sitt. Man kan i værste fall lete seg i hjel og komme tomhendt hjem. Jeg kan derfor ikke skrive mail til dere med lovord om gull og masse sparte penger. Det virker som mange av dere tror det hele er så lett, men det å finne de riktige varene kan bli en stor utfordring. Man bør ha kontakter der nede. En tolk og en forwarder(transportør som henter ut varer, får pakket containeren og sendt den avgårde med båten)

Om man så skulle ta turen til Kina så kan jeg fortelle litt om kostnader som går til transport, toll ol. 
En 40 fots container kjørt hjem til døra her hjemme i Norge kommer på ca 42 000,- og en 20 fots container kommer på ca 31 000,-
Handler man varer i Kina for 100 000,- er tollen på 25 000,-. Dette innbetales til tollkasserer før containeren kjøres ut fra havna i Oslo. 

Fra alle varene er ferdig produsert og pakket i containeren tar det ca 28 dager før den er på havna i Oslo. 

Da håper jeg at det var litt oppklarende? :) Jeg har værtfall fått laget et innlegg jeg kan referere til når Kinamail kommer. :) Det liker jeg!

Ha en fortsatt finfin mandag!!!
Klem

2 kommentarer

Frk:Twil

29.08.2011 kl.20:58

SÅ flink du er som har laget et innlegg for de som måtte lure!!! Jeg hadde ikke vært tøff nok til å ta sjansen på noe sånn.. Dere hadde jo litt ekstra god hjelp! HEldige med det! Håper du har en fin kveld.. !

Anonymous

29.08.2011 kl.22:34

har du flere puter igjen?Mvh Anne

Skriv en ny kommentar

Villa von Krogh

Villa von Krogh

33, Asker

Villa von Krogh skrives av meg, Anine. Mammaen til Emma Sofie, Malla Marikken og hunden Copper, for å ikke glemme kona til Fredrik. 32 år og lidenskapelig opptatt av interiør og arkitettur. Jeg elsker det gamle og sjarmerende, det som glitrer og selvsagt en dose med de nye trendy tingene. Min stil kaller jeg "Shabby Glam", en miks av alt jeg elsker. Jobber som interiørkonsulent og blogger, mine kreative sanser får utløpt seg hver eneste dag og mye det av det vises her på min lille baby nr 4 Villa von Krogh. Velkommen skal du være! Håper jeg kan inspirere.

Kategorier

Arkiv

hits