TIPS TIL FARGEVALG

GOD torsdag! Da er det duket for litt om fargevalg og den rde trden, og jeg har plukket ut noen bilder fra de fleste rommene i huset s dere skal f litt oversikt. N er det ingen nyhet at jeg liker pasteller og varme farger, noe huset brer preg av! :) Jotun sine farger har jeg blitt veldig glad i, men hovedfargen p veggene vres er en Flgger farge som heter Wet Sand 4. Denne malte Fredrik og jeg for frste gang i leiligheten vr p Skyen og siden vi var s fornyde med den fikk den bli med oss videre til Villa von Krogh. En meget anvendelig  farge som passer bde til varme og kalde farger!
Nr vi begynte med huset lagde jeg meg en inspirasjonsmappe med oversikt over ting og farger jeg ville ha i de forskjellige rommene. Klipte mye ut av interirblader! :) Og p den mten s jeg fort hvilke farger jeg skulle velge, nemlig pasteller og lyse farger.
 Lyse eikegulv, dermed hvitoljet eik benkeplate. Tenk helhet!
Wet Sand 4 kan vre ganske kjlig p dagtid og varm og lun p kveldstid. En klar favoritt!
For meg er det viktig at det blir en rd trd gjennom alle rommene og da er det greit holde seg til fargepaletten sin. Det hadde ikke vrt like stilig med et rdt vaskerom f.eks... Det hadde blitt krsj!
I Villa von krogh prver jeg s godt det lar seg gjre styre unna sort. Selv om sort er lekkert s passer ikke det inn til mine duse farger. Nr jeg kjper interir er jeg nye p at fargene passer til resten. Tenk over fargepaletten din nr du handler noe nytt...
Taket p vaskerommet har jeg malt grtt, samme i hallen. Da fr man "gjentagelse effekten", et enkelt tips dere br notere i margen! Innredningen er holdt i samme stil som p kjkkenet for den rde trden... Har ogs ftt inn litt pastell i form av tapeten her inne.

P badet har vi brukt samme mrtel p veggene som i har brukt mellom mursteinen og p peisen nede. Flisene gr i samme farge som p kjkkenet og interiret er holdt i varme farger.


P soverommet har vi blandet litt varmt med kaldt. Gustaviansk bl fra Jotun sammen med eggehvit tak og panel, vegg til vegg teppet er mrkebrunt. Neste gang har jeg lyst til male en mrkere bl, kanskje HULE? :)
Jeg synes ikke det er vanskelig blande varme og kalde farger, det gjelder bare prve seg frem. Feiler man er det bare finne en ny farge. Husk p at de som jobber i fargehandelen helt sikkert kan hjelpe deg.

Eneste rommet som skiller seg ut fargemessig er barnerommet. Det synes jeg er helt ok! Man m ikke streve etter det perfekte "vi har ingen knsje farger" rommet. Vel, det er nesten umulig... :) Skriver av erfaring. 

 Lilla, grnt, rosa, bltt, beige, brunt, grtt, gull, slv og hvitt. Det er Villa von Kroghs farger!S mitt rd er flgende: 
Finn din fargepalett og vr trofast til den! 

Det var litt om farger og den rde trden. N m jeg se komme meg ut en tur i det flotte hstvret!

Vi sees senere. Ha en fargerik dag alle sammen!!!
Klem


36 kommentarer

Anonymous

27.09.2012 kl.11:10

Du har det jamen LEKKERT! Så innbydende og gjennomført ! Flott alt sammen ! Du skriver at du styrer unna sort ,til det lyse. Jeg har sort og hvitt, sammen med gull ,mulig jeg har bommet... Ser jo hvordan ting glir sammen ton i ton hos deg... Men en form for rød tråd er det jo,selvom din røde tråd nok overgår de flestes :-)))))

Anonymous

27.09.2012 kl.11:18

Flott, atter en gang - du har et nydelig hjem. Gjorde nesten samme oppbyggingen selv for å en helhet i hjemmet. Greit å falle for ting, men viktig å ikke måtte ha med alt hjem, det blir fort "rotete".Siri Merete

Sivs verden

27.09.2012 kl.11:24

Takk for fine bilder og gode tips Anine:) Vi valgte samme fargen som dere på kjøkkenet vårt, å vi er SÅ fornøyd med det fargevalget:) Neste blir å male bakgangen i samme farge:) Klem

Anonymous

27.09.2012 kl.11:25

Heilt fantastisk flott, nydelig sammensetning av farger ;)

Anonymous

27.09.2012 kl.11:28

Du har virkelig drømmehuset :-) For en inspirasjonskilde du er! Går ikke en dag uten at jeg er innom bloggen din og titter. Nydelige bilder :)Stor klem fra Trondheim.

Anonymous

27.09.2012 kl.11:42

Alt er bare så nydelig - dette kan du!! En fryd å komme inn å se å nyte deres flotte hjem.Utvendig på huset - er det vanlig hvit??

Elisabeths Borg

27.09.2012 kl.11:58

Dere har et veldig fint hjem:-) Likte lampa på abdet svært godt, hvor er den fra? Ha wen flott dag Anine

Har en drm...

27.09.2012 kl.13:10

sukk... jeg blir helt mo i knærne av disse bildene jeg... :))Og jeg dåååååner av vaskerommet, det er så BRA:)Ha en fin fin dag:)

Tindrande Auge

27.09.2012 kl.13:16

Gode tips!! Ha en fin dag ☺ Klemmer fra Nina

Anonymous

27.09.2012 kl.13:20

Nydelig har du fått det! Elsker stilen din. Bærre lækkert! De store putene du har på gulvet, er det fortsatt mulig å skaffe? Pris? Angerer for at jeg ikke hev meg over de den gangen du kunne skaffe... Ha en fin dag, Anine!:)Hilsen Linda, trofast leser siden du startet bloggen din. Love it!!

mali-mo

27.09.2012 kl.13:37

Synes du har et utrolig lekkert, veldig gjennomført, men likevel personlig hjem! Lurer på om du unne tenke deg å dele tips om gardiner på soverom og stue. Stoff, kvalitet, søm, for eller ikke, oppheng osv. Hadde satt pris på det, da jeg er igang med gardinvalg til soverom. Ønsker litt samme utførelse som du, bare i "mine" farger ;)

Livets drm/Eva Elisabeth

27.09.2012 kl.14:28

Fint innlegg... Herlige fargevalg dere har gjort. Ha en fin uke videreklem

Engelina

27.09.2012 kl.14:31

Hei Anine!Hyggelig,vakker og inspirerende blogg du har:-) Tror du at du kunne lage et innlegg om hvordan du lager en inspirasjonsmappe? Jeg skjønner at det må være lurt, for jeg finner aldri igjen "det jeg hadde sett et sted som jeg syntes var fint" når jeg skal begynne med noe her hjemme.

Tulipankroken

27.09.2012 kl.14:36

Så inspirerende innlegg!! Dere har det utrolig flott hjemme ;) Ha en fin dag! Klem fra Tulipankroken

Villa von Krogh

27.09.2012 kl.14:41

Ang sort. Det lar seg helt fint kombinere med alle farger, men jeg synes det blir et litt for hardt uttrykk til det sarte som jeg har. :) Du har nok ikke bomma!

Linda

27.09.2012 kl.14:53

Gjennomført og lekkert "all over" hos deg:)Ha en fortsatt fin dag:)klem Linda

Anonymous

27.09.2012 kl.17:15

Så fine bilder og masse fine tips!! :). Vil du vise bilder der dere har peisen:)?

Anonymous

27.09.2012 kl.17:27

hei, du har det bare såå lekkert altså!! hva heter rosafargen på barnerommet? :)

Anonymous

27.09.2012 kl.19:25

Lurer på hva fargen i hallen heter? Den synes jeg bare er nydelig.

stine

27.09.2012 kl.20:42

Takk for flotte innlegg, inspirerende å følge bloggen din :) Kom gjerne med flere interiørtips som denne, det liker jeg :) Takk takk :)

Anonymous

27.09.2012 kl.21:55

Heisann! Har fulgt bloggen din en liten stund og liker stilen din kjempegodt!! Du har et godt øye for interiør både når det kommer til farger og interiør og ikke minst og kombinere alt!!! Har dog et lite spørsmål. Jeg er på vei til og flytte til Spania og har en hel leilighet og fråtse i når det gjelder oppussing :0) har studert og studert bildene fra huset ditt og spesielt fargen Wet sand 4 som jeg synest ser litt grå/beige ut, ringte til en forhandler her i området som sa "neida den er beige og ikke mye grått i" Men nå leser jeg her hos deg at den går like fint til varme og kalde farger, hva mener du? Er den grå/beige eller bare beige.....jeg har nemlig levd med cafe latte i ca 5år og ønsker ikke en farge lik den (den er beige)

Anonymous

27.09.2012 kl.23:28

Du har et vakkert hjem. Kan jeg spørre hvor du har kjøpt de stigene du henger pledd og ting på? Regner med at du har malt de selv i ønsket farge!?! Klem

Anonymous

27.09.2012 kl.23:57

Hei hei. Så flott det er hos dere. Er på bloggen din hver dag....og får mange tpis. Så tusen takk. Skal bytte kjøkken snart.Da blir det hvit kjøkken.Skal bytte gulv også...til eik tror jeg. Hva med benkeplate på kjøkkenet,har lyst på stein....hvit el.sort ? Hva mener du :)

Anonymous

28.09.2012 kl.03:28

Hei!Jeg lurte på hvilken type maling du brukte på taket i hallen og på vaskerommet? Pure eller "vanlig" maling?????????Klem fra Trine

linemor

28.09.2012 kl.11:52

heidu.Har vært usikker på om jeg ville male taket i gangen mørt eller lyst, men etter å sett bilder på siden din er jeg ikke i tvil.. kan jeg spørre hva den gråfargen heter?

Villa von Krogh

29.09.2012 kl.09:46

Linemor, så gøy! :) Hvis ikke jeg husker helt feil er fargen vi har brukt er 2 nyanser lysere enn sort. Kjøpe deg en prøve først! :)Malingen i taket er "vanlig" maling, men vi har tenkt til å male taket på nytt i en mattere maling.Ang stein som kjøkkenplate så er det litt vasnkelig å si med tanke på resten av interiøret. Hvitt er safe. Har en venninne som har hvitt kjøkken med hvit benkeplate og det er superlekkert!Stigene har jeg kjøpt som de er i Kina.WET SAND 4 er langt i fra like gul som Caffe Latte. Den er mer grå enn C.L. Tror nok du komme rtil å like den altså! Kjøp gjerne en prøve og prøvemal på en vegg. Gjerne i nærheten av f.eks sofa. Jeg malte opp Brun jord og prøvde Sober inntil sofaen vår, da så jeg med en gang at det ikke passet.Fargen i hallen er WET SAND 4, rosafargen på pikerommet heter LILLE PRINSESSE/Jotun.Gardiner skal bli Mali-mo! :)Huste utvendig er bare malt hvitt, neste gang blir det egghvit.Lampa på badet er fra Oi Soi Oi/Palma Sandvika Storsenter. Tuddelu dere!

Anonymous

02.10.2012 kl.22:40

Hei Hva heter farge du har brukt på veggen på bildet med blomsterbukketten? den med lys brun vegg! :)mvh Ragnhild

Marthis

04.10.2012 kl.21:25

Perfekt innlegg! Må sjekke ut Wet Sand for soverommet i nye leiligheten vår. :)

Anonymous

27.10.2012 kl.15:29

Hei :) Lurer på hvor denne trappen er kjøpt, eventuelt er det noe ''navn'' på den ? :) Veldig inspirerende blogg forresten ! :)

Villa von Krogh

27.10.2012 kl.15:46

Fargen på veggen bak blomstene heter Krydder/Jotun. Trappa heter Christiania og er fra Tretrapp. :)

Anonymous

04.02.2013 kl.23:28

Kom over bloggen din da jeg leter etter farger til soverommet mitt..tenker 3 lysegra vegger med en mørkere grå gavelvegg... ønsker å bruke lavendel/lilla/rosa i tekstiler og evt. bilder... Falt for wet sand 4 og lurer på hva den grå fargen på stuen din heter...den kunne kanskje egne seg som farge på gavelveggen ?Rommet er ikke så veldig stort og gulvet er bøkefarget....noe som jeg ser kan bli et problem... kanskje jeg bør legge et vegg til vegg-teppe i passende farge? Flott blogg du har! Gir inspirasjon til en som ikke er så flink med farger.. ;-)

Anonymous

11.02.2013 kl.22:56

Heisann:) Har prøvd wet sand på tapetstrie vegg i stua, har ikke lagt golv.Golvet jeg har tenkt å legge er korklaminat, sand oak heter den. passer den til wet sand tror du?:) Kjøkkeninnredningen på kjøkenet er lyse grå, varm tone. Har du noe tips til hva farge som passer sammen med kjøkkeninnredninga? Kjøkkenet er i samme rom som stuen, men har to vegger som skiller stove og kjøkken. Lillian ;)

Anonymous

14.04.2013 kl.22:13

Hei:)Jeg lurte på om fargen på veggen på badet ditt er det samme som du har brukt i resten av huset? er det wet sand eller er det en lysere farge?Likte den fargen på det bildet veldig godt (bildet med stor benk med håndduker i).Hilsen Charlotte

Anonymous

18.04.2013 kl.21:27

Hei,Er alt listverk i eggehvit? Trapp er den også eggehvit? Holder på å skal male et helt hus, men etter å ha lest litt så forstår jeg at det er ganske begrenset viss en har ferdigmalte dører, lister og karmer da disse kommer i bomull/ eggehvit. Syntes du hadde en utrolig fin farge på veggene :)

Anonymous

28.01.2014 kl.10:48

Hei.Så utrolig flott!. Vi holder på å renovere ett "furu-helve.." fra 80 tallet. Malte dørene i det jeg trodde var eggehvit for en del år siden. Den er ikke så gul som bomull. Malte veggene i gangen sist helg i eggehvit men fra annen levarandør. Fargene er helt ulike. Den siste jeg malte er rosabeige i forhold til dørene. Ble helt fortvilet. Hadde tenkt å male veggene på stua og trappa i samme farge, men ble veldig usikker. Vet du hvilken farge som er malt på trappa deres og på kjøkkenindredningen?

Villa von Krogh

28.01.2014 kl.19:50

Begge er tilnærmet egghvit. Du kan jo ringe Sigdal å høre hvilken fargekode de har på kjøkkenet sitt. Vi valgte bare hvitt…

Skriv en ny kommentar

Villa von Krogh

Villa von Krogh

33, Asker

Villa von Krogh skrives av meg, Anine. Mammaen til Emma Sofie, Malla Marikken og hunden Copper, for ikke glemme kona til Fredrik. 32 r og lidenskapelig opptatt av interir og arkitettur. Jeg elsker det gamle og sjarmerende, det som glitrer og selvsagt en dose med de nye trendy tingene. Min stil kaller jeg "Shabby Glam", en miks av alt jeg elsker. Jobber som interirkonsulent og blogger, mine kreative sanser fr utlpt seg hver eneste dag og mye det av det vises her p min lille baby nr 4 Villa von Krogh. Velkommen skal du vre! Hper jeg kan inspirere.

Kategorier

Arkiv

hits