TRE PEPPERKAKEHUS DU KAN LAGE

Hei alle sammen! Bake pepperkakehus? Her er våres tidligere verk til inpsirasjon. Årets hus er fremdeles på papiret til arkitekten, men byggestart er straks rundt hjørnet. :)

Her i huset blir ikke julen den samme uten pepperkakehus. Ikke at vi har så mange tradisjoner som må gjennomføres hver år, men pepperkakehuset kommer hverken Fredrik eller jeg unna. Emmagull får nøye seg med vanlige pepperkaker enn så lenge, for når det gjelder husene er det barn i adgang. Og hun synes, tro det eller ei, at det er helt greit. Vi kunne sikkert ha laget et til henne som hun kan pynte selv, men vi lager ikke mer jobb for oss selv før hun spør. :) Nok av andre ting som vi kan ta fatt i...

I fjor laget vi denne pepperkakelåven, og den er uten tvil min favoritt. Den enkleste å lage og den mest "julete" av de tre vi har laget. For å få veggene røde brukte jeg konditorfarge fra Wilton som heter "christmas red". Vannet den bittelitt ut, ikke mye! Og bare penslet veggene før de føk inn i ovnen. And voila, røde vegger!

Stjernehuset laget jeg i en fei. Kun fire vegger og tak, ikke så mye krimskrams med pipe og arker. Vil du slippe å pirke med å skjære ut vinduer er det helt ok å bruke en pepperkakeform til å lage vinduer med. Jeg valgte stjerner, men kan jo bruke hjerter f.eks også. I vinduene bruker jeg alltid gelatinplater. Disse kan være litt vriene å få til å feste seg med glasuren, så i år tror jeg at jeg skal prøve meg på en type teip.

En litt mer komplisert en her på slutten. Oppskriften på denne fant vi i boka "Knas". Denne tok litt lengre tid, men ble ganske så søt i ordets rette forstand. Husk å ha nok melis og eggehvitter til "snøen". Om jeg ikke husker helt feil gikk det med 1,5 pakke melis på Villa von Krogh pepperkakehuset. Og mer på låven. 

Nå gleder jeg meg til å lage et nytt pepperkakehus! :) 

Ha en fortsatt fin torsdag.

Klem


9 kommentarer

silje

05.12.2013 kl.17:24

er det bare melis blandet med eggehviter du bruker til snø på taket>?helt nydlige pepperkakehus, jeg skal prøve meg på noe lignende hus nr 2

Anonymous

05.12.2013 kl.21:47

Så fine hus!! hvordan laget du toppingen/taket?

Har en drøm...

05.12.2013 kl.23:24

Dere er RÅ på pepperkakehus!!Elsker de;)Del gjerne oppskrift på den fine hvite, tykke "snøen" ♥

Anonymous

06.12.2013 kl.21:06

Vá :) Fallegt hjá þér.kveðja frá Íslandi

Jatte

06.12.2013 kl.21:47

Disse pepperkakehusene dine er bare helt rååå, nyydelige!!Ha en fin helg,Klemmer

Neet

08.12.2013 kl.00:32

Du er bare helt fantastisk flink og kreativ! :)

Bente

16.12.2013 kl.22:34

så fint med rød låve:) den tar jeg med meg..har fått en utfordring fra Ikea i dag sammen med en spennende pakke:) gleder meg til å ta fatt.

camilla

25.12.2013 kl.12:14

Hvor har dere fått tak i de flotte mursteinene (eller er det mursteinsfliser?) på veggene?

camilla

25.12.2013 kl.12:15

Hvor finnes de flotte mursteinene dere har på veggen?

Skriv en ny kommentar

Villa von Krogh

Villa von Krogh

33, Asker

Villa von Krogh skrives av meg, Anine. Mammaen til Emma Sofie, Malla Marikken og hunden Copper, for å ikke glemme kona til Fredrik. 32 år og lidenskapelig opptatt av interiør og arkitettur. Jeg elsker det gamle og sjarmerende, det som glitrer og selvsagt en dose med de nye trendy tingene. Min stil kaller jeg "Shabby Glam", en miks av alt jeg elsker. Jobber som interiørkonsulent og blogger, mine kreative sanser får utløpt seg hver eneste dag og mye det av det vises her på min lille baby nr 4 Villa von Krogh. Velkommen skal du være! Håper jeg kan inspirere.

Kategorier

Arkiv

hits